Top

Boter, Suiker, Bloem

15% Korting
  • Boter, Suiker, Bloem
€ 14,95
12,71
per Stuk
Verwachte levertijd: 1 dag

Boter, Suiker, Bloem

Vers brood, smeuïge cakes, knapperige koekjes en verrukkelijke taarten: altijd lekker en eigenlijk heel eenvoudig te maken. Ze hebben allemaal dezelfde basisingrediënten: boter, suiker en bloem. In dit handzame boek staan zeer uiteenlopende recepten van klassiek boerenbruin tot zomervruchtentaart en van verleidelijke dadel-mascarponetaart tot traditioneel appelgebak.

 

Bakrecepten voor broden en broodjes, taarten, cakes en cakejes, koekjes, kleine zoetigheden en voor groot en klein gevuld gebak, per hoofdstuk alfabetisch op receptnaam. Dat lijkt eenvoudig, maar geeft ook willekeur omdat bijvoorbeeld verwante bakrecepten zo niet bij elkaar staan. Noch vooraf, noch aan het eind van het boek wordt enige basisinformatie gegeven over het bakken of diverse soorten deeg. De Britse herkomst is voelbaar in een aantal ingredienten (zuiveringszout, gestolde kokosolie, vloeibaar moutextract enzovoort). Verzorgd uitgegeven; per pagina een recept, ingredienten vet gedrukt, de handelingen puntsgewijs. Dit kookboek bevat geen foto's of werktekeningen; een aantal pagina's is geillustreerd met steeds hetzelfde tekeningetje van een zak meel met schep dat ook op de (papier)omslag staat. Het aanbod in kookboeken met bakrecepten is groot, zowel kwalitatief als kwantitatief. Dit boek is niet geschikt voor echte beginners en de meeste thuiskoks hebben liever foto's bij recepten. Stofomslag met gele steunkleur, ook gele tussenpagina's bij nieuwe hoofdstukken. Wat kleine druk. Met register.

(NBD|Biblion recensie, Toos Verhoeven-van Raamsdonk)
Beschrijving Boter, Suiker, Bloem van Onbekende auteur: Bijna niets heeft meer uitwerking op je smaakpapillen dan versgebakken brood of een keuken die gevuld is met de verrukkelijke geur van vers gebak. Of je nu op zoek bent naar een lekker licht vruchtenbrood voor het ontbijt, verse scones voor bij de koffie, koekjes of zoete taartjes voor bij de thee, je vindt ze allemaal in Boter Suiker Bloem. Boter, suiker, bloem: met deze onmisbare ingredi«nten in de keuken maak je deeg. En met deeg maak je taarten, quiches, gebakjes, koekjes ........ Het boek bevat een verleidelijke mix van lichte, fruitige, romige en chocolade-heerlijkheden, van eenvoudige baguettes en biscuittaart tot de iets meer bewerkelijke tiramisu, Schwarzwalder Kirschtorte en warme vruchtensouffle. In de uitgave zijn ze alfabetisch opgenomen. Dus makkelijk te vinden en makkelijk te maken. Meer dan 150 kansen om familie, vrienden en jezelf keer op keer te verrassen. In deze serie verschenen eerder Mayonaise, Hollandaise, Bearnaise en Carbonara, Marinara, Napolitana.

Artikelnummer: 507

Reviews (0)
Type de code over